Dubai top 10 / tien tips / luxe hotels

 home reisinfo vakantiefoto's video's linkscontact 

winkelen

luxe hotels

uitgaan

Bur Dubai

Dubai Creek & Deira

Arabische cultuur

sport

strand & water

projecten

attracties

reisinformatie

DUBAI TIP 2: LUXE HOTELS

In Dubai vind je een aantal waanzinnige hotels. Wie wil vertellen over de hotels kan bijna niet anders dan vervallen in superlatieven. Hoogste, duurste, mooiste, indrukwekkendste, meest luxe ...al dit soort termen hoor je als er gesproken of geschreven wordt over de hotels in Dubai.
Als je het kunt betalen moet je zeker in één van de tophotels verblijven, al is het maar voor één of twee nachten ter afsluiting van een heerlijke vakantie in Dubai.
Voor wie het niet kan óf wil betalen is het een must om een aantal van deze hotels alleen al te gaan bekijken. Veel gebouwen zijn een vorm van zeer gewaagde en geslaagde architectuur en alleen daarom al de moeite waard. Wie eenmaal de lobby's van deze hotels betreedt waant zich als snel in een sprookjesboek en mochten er voor bezoekers toegankelijke faciliteiten zijn dan moet je dat zeker doen. Extreem luxe hotels zoals Atlantis en Burj al Arab zijn voor niet-gasten niet of slechts beperkt toegankelijk. De beste manier om hier binnen te komen is via een reservering in één van de restaurants.

Burj al Arab

Dit hotel is één van de landmarks van Dubai. Gebouwd in de zee langs Jumeirah Beach is dit in de vorm van een zeil gebouwd hotel inmiddels net zo herkenbaar als gebouw in Dubai als de Eiffeltoren dat voor Parijs is. Het hotel wordt vaak een zevensterren hotel genoemd, hoewel het officieel een vijfsterrenhotel is omdat een 7 sterren classificatie niet bestaat.
Wie de kans krijgt om het Burj al Arab hotel van binnen te bekijken zal onder de indruk raken van de immens hoge lobby met waar goud en water de belangrijkste elementen vormen.

Een nachtje slapen in dit hotel is niet goedkoop. Kamerprijzen variëren van ruim vijfhonderd tot duizenden euro's per nacht. Via Booking.com heb je geregeld aanbiedingen voor dit hotel.

Atlantis The Palm
In 2008 opende Atlantis The Palm haar deuren op het uiterste puntje van Palm Jumeirah, één van de Palmeilanden in de Emiraten. De opening met een gigantisch vuurwerkspektakel was op dat moment de duurste hotelopening ooit. Wie de rit naar dit hotel maakt komt oog in oog te staan met een enorm gebouw dat zeer veel gelijkenis vertoont met zusje Atlantis Paradise Resort op de Bahamas.
Wat zich goed leent voor een dagbezoek is Aquaventure. Dit is een prachtig vormgegeven waterparadijs met indrukwekkende glijbanen in mayastijl, waterpartijen in grotten en een indrukwekkend aquarium.

Madinat Jumeirah

Gelegen nabij het Burj Al Arab hotel is Madinat Jumeirah een compleet Arabisch dorp met een oppervlakte van zo'n 40 hectare. Binnen dit sprookjesachtige park vind je meer dan veertig restaurants en bars, een conferentiecentrum, een souk met winkels en restaurants, een uitstekende spa, een health club, vakantiewoningen en maar liefst twee hotels: Mina A'Salam en Al Qasr. Hotelgasten worden met abras (traditionele watertaxi's) over de binnen het resort aanwezige waterwegen naar hun kamers gebracht.

One&Only Royal Mirage
Een strandresort dat compleet in Arabische stijl opgezet is. Al sinds het einde van de vorige eeuw is het One&Only Royal Mirage één van de meest sfeervolle hotels van Dubai.

Hilton Dubai Creek

Dit is één van onze persoonlijke favorieten. Het hotel staat in Deira op een ideale locatie als uitvalsbasis voor bezichtigingen in Dubai. Van hieruit kun je in noordwestelijke richting langs Baniyas Road richting de dhows langs de creek lopen en al wandelend de goud souk en de kruiden souk bezoeken. De belangrijkste redenen waarom wij dit een aangenaam hotel vinden is de inrichting van de kamers. Probeer een business kamer te pakken te krijgen op een hoge etage en dan een hoekkamer met ingebouwde jacuzzi in de badkamer.

Jumeirah Beach Hotel
Voor de opening van het ernaast gelegen Burj al Arab hotel was het in 1997 geopende Jumeirah Beach Hotel hét vijfsterrenhotel van Dubai. De unieke vormgeving in de vorm van een bewegende golf is een staaltje van prachtige architectuur die veel mensen aanspreekt. Het hotel is vooral in trek bij welgestelde toeristen die gemiddeld zo'n twee- tot vierhonderd euro per kamer per nacht betalen. Als niet-gast is het prachtig om vanaf het terras direct na de lobby bij zonsondergang een drankje te nemen en te genieten van een zonsondergang met het Burj al Arab hotel op de achtergrond.

Meer hotels
Een aantal andere mooie hotels in Dubai zijn:
Bab al Shams: overnachten in Arabische sferen in de woestijn.
Jumeirah Emirates Towers: uitstekend hotel dat meerdere prijzen heeft gewonnen als beste zakenhotel. Als je in één van de topverdiepingen zit heb je een prachtig kilometers ver uitzicht over Dubai.
Kempinski Mall of the Emirates: luxe hotel van de Kempinksi groep met hoogstandjes van binnenarchitectuur. Het hotel ligt direct aan het winkelcentrum Mall of the Emirates.
The Address Burj Dubai: prachtig stukje architectuur van ruim 300 meter hoog met een fabelachtig uitzicht op de ruim achthonderd meter hoge wolkenkrabber Burj Dubai

Hotels boeken in Dubai
Via Booking.com kun je honderden hotels in Dubai online boeken mét laagste prijsgarantie:
hotels in Dubai via Booking.com
 

Dubai startpagina Dubai tips zonkalender Dubai alles over Dubai weer & klimaat van Dubai ons cookiebeleid Dubai in 1 dag