Dubai top 10 / tien tips / sport

 home reisinfo vakantiefoto's video's linkscontact 

winkelen

luxe hotels

uitgaan

Bur Dubai

Dubai Creek & Deira

Arabische cultuur

sport

strand & water

projecten

attracties

reisinformatie

DUBAI TIP 7: SPORT

Wie van sport houdt heeft aan Dubai over het algemeen een goede bestemming. De stad is erg sportminded en doet haar best om grote sportevenementen in deze golfstaat te organiseren. Niet voor niets is de naam Dubai steeds vaker gekoppeld aan diverse grote toernooien van verschillende sporten.

Golf
En van de belangrijkste sporten in Dubai is golf. De stad heeft een groot aantal golfbanen die al jarenlang tot de top van de golfbanen in de wereld behoren. De twee bekendste zijn zonder enige twijfel de Dubai Creek Golf & Yacht Club en de Emirates Golf Club. Een groot jaarlijks golftoernooi dat voornamelijk op de laatstgenoemde baan gehouden wordt is de Dubai Desert Classic (in 1999 en 2000 werd het toernooi op de Dubai Creek Club gehouden).

Tennis
Wie van tennissen houdt kan dat op diverse banen verspreid over de stad. Dubai kent ook een eigen tennisacademie die op twee locaties actief is.
Een belangrijk toernooi is het Barclay Dubai Tennis Championship.

Duiken
Duikliefhebbers kunnen uitstekend duiken in de Arabische Golf. Meerdere bedrijven maken het mogelijk om te gaan diepzeeduiken in de kust voor Dubai of Abu Dhabi. Op de site van de Emirates Diving Association vind je een overzicht van erkende (PADI) duikscholen en duiklocaties met omschrijving en GPS posities.

Paardenraces
Erg populair onder de lokale inwoners zijn paardenraces. Van de in totaal vier racebanen is Dubai Racing Club de grootste en populairste. Deze racetrack ligt bij Nad Al Sheba. Wie wil gokken op paardenraces komt hier bedrogen uit, want gokken in het algemeen is wettelijk verboden in Dubai.

Kamelenraces
Deze traditionele Arabische sport wordt in de periode eind oktober tot begin april beoefend op donderdag en vrijdag op de Dubai Racing Club bij Nad Al Sheba. De ochtendwedstrijden beginnen om 7:30 uur en de middagrace start om 14:30 uur. Een belevenis om zo'n kamelenrace bij te wonen.

Ski
Wie van skin of snowboarden houdt kan sinds 2005 terecht in Ski Dubai, een indoor skibaan die zich in de Mall of the Emirates bevindt. De langste afdaling is 400 meter.
 

Schaatsen
IJsliefhebbers kunnen in een ander winkelcentrum terecht. In de Dubai Mall vind je een permanente schaatsbaan waar je vrijwel altijd terecht kunt om te schaatsen. De schaatsbaan is van olympische afmetingen en kan 1500 schaatsliefhebbers tegelijkertijd kwijt. Vanaf de bovenste verdiepingen van de Dubai Mall heb je een prachtig uitzicht op de ijspiste en het gigantische LCD-scherm waar videopresentaties op gegeven worden.

Dubai Sports City
En van de vele megaprojecten die in Dubai gerealiseerd wordt is Dubai Sports City, dat bijna 5 miljoen vierkante meter groot is, ruim 4 miljard USD gaat kosten en medio 2011 of 2012 helemaal gereed moet zijn. Centraal staan de diverse sportcomplexen waaronder een multifunctioneel stadion, een cricketveld, een hockeystadion, een overdekte arena, een golfbaan (18 holes) en een groot aantal appartementen om sporters te huisvesten.
 

Dubai startpagina Dubai tips zonkalender Dubai alles over Dubai weer & klimaat van Dubai ons cookiebeleid Dubai in 1 dag