Dubai top 10 / tien tips / strand & water

 home reisinfo vakantiefoto's video's linkscontact 

winkelen

luxe hotels

uitgaan

Bur Dubai

Dubai Creek & Deira

Arabische cultuur

sport

strand & water

projecten

attracties

reisinformatie

DUBAI TIP 8: STRAND & WATER

Dé attractie van Dubai is water. Hoe raar het ook mag klinken over een stad die in de woestijn ligt. Op ingenieuze wijze heeft men de kustlijn enorm vergroot door de aanleg van kunstmatige eilanden zoals de Palmeilanden, The World en Dubai Waterfront. Anderszijds brent men ook weer water naar de woestijn door de aanleg kan kunstmatige waterpartijen waar weer nieuwe bouwprojecten omheen gebouwd worden. Voorbeelden hiervan zijn Dubai Marina, Jumeirah Heights, The Lagoons en Jumairah Island. Nergens in de wereld vind je volgens ons zoveel woningen en bouwgrond langs het water per vierkante kilometer oppervlakte.

Stranden

Dubai heeft naast alle kunstmatige stranden op de vele projecten van nature al lange en prachtige stranden, die voor een groot deel in Jumeirah liggen. De populairste stranden zijn Um Suqaim Beach, nabij het Burj Al Arabhotel en Jumeirah Beach Hotel.
Een strand dat door de bouw van Dubai Marina en The Walk nog meer aan populariteit gewonnen heeft is Jumeirah Beach. Hier vind je een aantal zeer luxe hotels van internationale ketens, zoals Le Royal Meridien, Hilton Jumeirah, Ritz Carlton en Sheraton Jumeirah.

Het bij het strand aangelegde The Walk, dat loopt van het Hilton tot het Sheraton, is een sfeervolle galerij met restaurants, snackbars en wat winkeltjes. Dit stuk strand doet het meeste denken aan een traditionele toeristenplaats en is voorzien van alles wat je nodig hebt voor een aangenaam verblijf. Als je besluit hier te overnachten moet je er wel rekening mee houden dat je op een aardige afstand van het oude Dubai af zit.

Zeewater

De zee langs de stranden is prachtig blauw-groen van kleur. De zee loopt vrij geleidelijk af en de stroming is over het algemeen heel erg rustig dus het is zeer geschikt voor kinderen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat het zand érg warm tot bloedheet wordt. Bij luchttemperaturen die in de zomer op kunnen lopen tot ruim boven de veertig graden verbrand je zo je voeten op het hete zand. In de zomermaanden is het strand zelf te warm om te zonnen. Alleen in het water is het dan nog uit te houden buiten.

Het zeewater is altijd aangenaam warm. In de wintermaanden is de zeewatertemperatuur zo'n 23 tot 25 graden Celsius, in de zomermaanden loopt dit op naar maar liefst 31-32 graden wat in die maanden aangenaam verkoelend is (bron: klimaatinfo Dubai).

Kledingvoorschriften
Badkleding is alleen toegestaan op stranden en bij de zwembaden. Zodra die zones verlaten worden dient men (ondoorzichtige) kleding aan te trekken.
Topless zonnen is nergens toegestaan, zelfs niet op privé-terrein. Naakt zonnen is helemaal uit den boze en zal waarschijnlijk tot arrestatie leiden.

Zwembaden
Bijna elk hotel in Dubai heeft een zwembad. De grootte kan variëren van een klein zwembad op het dak tot een prachtige subtropische tuin met meerdere zwembaden. Dit laatste type tref je vooral bij de strandresorts aan. Het zwembadwater wordt niet verwarmd, omdat het water altijd warmer is dan twintig graden.

Waterparken
Dubai kent twee grote waterparken: Wild Wadi Water Park en Aquaventure.
Het Wild Wadi Water Park opende in 1997 haar deuren en is gelegen bij het Burj Al Arab en Jumeirah Beach hotel. Het park biedt volop waterpret voor jong en oud met een groot aantal zwembaden, glijbanen en meer vertier. Voor gasten van de twee eerdergenoemde hotels is de entree inbegrepen bij het verblijf in het hotel. Andere bezoekers kunnen een dagkaart kopen.
Het in 2008 geopende Aquaventure ligt bij het Atlantis The Palm hotel op de Jumeirah Palm. Wat betreft aankleding is dit één van de meest spectaculaire waterparken ter wereld. De gebruikelijke zwembaden en glijbanen zijn aangevuld met een Maya tempel als glijbaan, ruige riviertjes, prachtige stranden en een lagune gevuld met haaien. Een dagkaart is niet goedkoop, maar zeker de moeite waard als je een strand- en zonvakantie in Dubai houdt.
Al wat langer geopend (sinds 1996) en vooral gericht op kinderen is Wonderland. Dit thema- en waterpark ligt bij het Grand Hyatt hotel en de Al Garhoud brug nabij het "oude" Dubai.
 

Dubai startpagina Dubai tips zonkalender Dubai alles over Dubai weer & klimaat van Dubai ons cookiebeleid Dubai in 1 dag