Dubai top 10 / tien tips / uitgaan

 home reisinfo vakantiefoto's video's linkscontact 

winkelen

luxe hotels

uitgaan

Bur Dubai

Dubai Creek & Deira

Arabische cultuur

sport

strand & water

projecten

attracties

reisinformatie

DUBAI TIP 3: UITGAAN

Uitgaan in Dubai was tot halverwege de jaren negentig beperkt tot het kunnen nuttigen van alcohol in hotelbars, uit eten en een enkele bioscoop. Sinds eind jaren negentig is het uitgaansleven in Dubai drastisch veranderd. Het aantal clubs en bars is met een enorm tempo toegenomen en inmiddels hebben vele internationale artiesten en dj's al een bezoek gebracht aan deze stad waar bijna alles kan.
Wie wil gaan dansen kan terecht in uitstekende clubs, die over de gehele plaats verspreid liggen. De keuze aan bars en trendy lounge restaurants is zelfs nog groter. De meeste uitgaansgelegenheden in Dubai zijn van uitstekende kwaliteit. Opvallend is dat in tegenstelling tot veel Europese bestemmingen je hier kunt dansen hoe dat je zelf wilt zonder raar aangekeken te worden en dat vechten of agressief gedrag in uitgaansgelegenheden hier niet voorkomt. We kennen weinig plekken in de wereld waar uitgaan zo relaxed is als hier.

Hot or not?

Een goede manier om op de hoogte te zijn van wat er in het nachtleven te doen is, is door het wekelijkse magazine Time Out Dubai te kopen (sommige hotels hebben deze standaard op de hotelkamers liggen).
Naast reviews en adressen van restaurants, bars, clubs en meer vind je hier ook een actueel uitgaanskalender zodat je weet wat er die week in Dubai te doen is.
Nog beter is de online versie op www.timeoutdubai.com die vaak nog actueler is dan de papieren editie en handiger te navigeren is.

Bioscopen
Wie graag een bioscoop bezoekt om een film te kijken kan ook in Dubai op verschillende plekken terecht. Het aantal cinema's is de afgelopen jaren flink toegenomen en groeit nog steeds. De meeste films zijn Engels met Arabische ondertiteling, dus als je de Engelse taal voldoende machtig bent (en wie is dat niet tegenwoordig?) kun je zonder enige belemmering bioscopen bezoeken in Dubai.

Restaurants
Wie van lekker eten houdt kan in Dubai van vrijwel iedere keuken ter wereld genieten (hoewel we nog geen Hollandse snackbar ontdekt hebben). De meest voorkomende keukens zijn Arabisch, Thais, Indiaas, Italiaans en fastfood. Het niveau van de restaurants is gemiddeld uitstekend, vooral van de restaurants die zich in de betere hotels bevinden. De prijzen voor een maaltijd liggen gemiddeld wat lager dan wat we in Nederland gewend zijn, wat het uit eten nog laagdrempeliger maakt.

Drugs
Het gebruik, bezit en handelen in alle soorten drugs wordt niet geaccepteerd in Dubai en is ten strengste verboden. Wie betrapt wordt kan rekenen op zware straffen, ook bij een zogenaamde "first offence" of kleine hoeveelheden. En gram drugs is voldoende voor een hoop ellende!

Prostitutie
Officieel is het verboden, maar er zijn enkele bars en clubs, met name in het oudere deel van Dubai en bij zakenhotels, waar prostitutie voorkomt en de clubs en bars meer op ontmoetingsplaatsen lijken voor prostituees en klanten. Wie echter goed navraagt bij locals en hotelpersoneel waar je moet zijn om leuke uit te gaan die zal als het goed is niet naar deze plekken verwezen worden.


 

Dubai startpagina Dubai tips zonkalender Dubai alles over Dubai weer & klimaat van Dubai ons cookiebeleid Dubai in 1 dag