Dubai top 10 / tien tips / winkelen

 home reisinfo vakantiefoto's video's linkscontact 

winkelen

luxe hotels

uitgaan

Bur Dubai

Dubai Creek & Deira

Arabische cultuur

sport

strand & water

projecten

attracties

reisinformatie

DUBAI TIP 1: WINKELEN

Vergeet Milaan, Londen, Parijs en New York. Hét shopping walhalla heet Dubai. Vrijwel alles wat je op deze aardbol kunt kopen vind je in een aantal waanzinnige winkelcentra, in souks en in de straten van Dubai. Sommige toeristen komen zelfs speciaal naar Dubai om te winkelen.
Vanwege het milde belastingklimaat en de grote concurrentie liggen de prijzen hier gemiddeld lager dan op veel andere bestemmingen. Dat is vooral goed merkbaar bij luxe artikelen zoals merkkleding, elektronica, exclusieve tassen, horloges en sieraden.

Dubai Shopping Festival
Tijdens het Dubai Shopping Festival, dat sinds 1996 elk jaar in de winter gehouden wordt, zijn er vrijwel overal speciale aanbiedingen te vinden die het winkelen nog aantrekkelijker maken. Gratis presentjes, extra kortingen en speciale acties maken winkelen in Dubai tijdens dit één maand durende festival nog aantrekkelijker. Vanwege de aantrekkingskracht op koopjesjagers uit de hele golfregio en ver daarbuiten is de bezettingsgraad van hotels hoog tijdens deze periode en daarom zijn de prijzen die voor de hotelkamers gevraagd worden vaak ook wat hoger dan normaal. Tijdig een hotel boeken is daarom aan te raden.

Souks
De traditionele manier van winkelen in deze regio is in zogenaamde souks, een Arabische markt. In Dubai vind je verschillende souks zoals bijvoorbeeld de goud souk en spice souk in Deira en de night souk in Bur Dubai. Op de pagina's over Deira en Bur Dubai worden deze souks verder toegelicht.

Winkelcentra
Dubai kent een aantal geweldige winkelcentra, van groot tot extreem groot. Daarnaast zijn er verspreid over de stad ook een aantal kleinere winkelcentra die niet speciaal genoeg zijn om hier vermeld te worden. Omdat het in Dubai een groot deel van het jaar erg warm is speelt het winkelen zich hier vooral af in deze airconditioned shopping malls.
 

Dubai Mall & Souk al Bahar
De grootste op dit moment is de Dubai Mall, die aan de voet van Burj Dubai ligt. In dit winkelcentrum vind je verspreid over 4 verdiepingen maar liefst ruim 1200 winkels, een indoor schaatsbaan, het Dubai Aquarium, twee foodcourts en een bioscoop. In Fashion Avenue vind je modewinkels van vrijwel elk groot modemerk.
Via een bruggetje loop je vanuit de Dubai Mall naar het kleinschaligere Souk Al Bahar, een winkelcentrum dat in Arabische sferen opgezet is en waar je vooral lokale producten vindt.

Mall of the Emirates
In 2005 opende dit ruim zeshonderdduizend vierkante meter grote winkelcentrum haar deuren en zorgde voor een primeur: de grootste indoor skibaan en dat in de woestijn. Naast sneeuw en skiplezier biedt dit winkelcentrum uiteraard een uitgebreid assortiment aan winkels en een prachtig vijfsterrenhotel van Kempinksi (als je de kans hebt bekijk dan zeker de lobby).
Tot de opening van de Dubai Mall was de Mall of the Emirates het grootste winkelcentrum van het Midden Oosten.
 

Deira City Centre
Het Deira City Centre was het eerste grote winkelcentrum in Dubai en opende haar deuren in 1996. Deze ruim driehonderd winkels tellende mall is nog steeds één van de populairste winkelcentra van Dubai. Dit vanwege de centrale ligging en de aanwezigheid van winkels die een breder publiek aanspreken. Een foodcourt, een bioscoop en een zeer grote Carrefour supermarkt maken het geheel af.

Burjuman Mall
Gelegen in Bur Dubai biedt Burjuman Mall ruimte aan ruim 300 winkels en eetgelegenheden. Dit winkelcentrum biedt vooral onderdak aan winkels met aanbod in de hogere prijsklassen.

Dubai Marina Mall
Wat betreft winkelaanbod niet direct zo bijzonder, maar het uitzicht vanaf het terras bij de foodcourt van de Dubai Marina Mall over de Dubai Marina is zeker de moeite waard.

Mercato Mall
In Jumeirah vind je Mercato Shopping Mall: een kleiner winkelcentrum dat in mediterrane stijl is opgezet. In vergelijking met de hierboven genoemde winkelcentra minder interessant, maar als je toch in de buurt bent is een bezoekje zeker de moeite waard.
 

Dubai startpagina Dubai tips zonkalender Dubai alles over Dubai weer & klimaat van Dubai ons cookiebeleid Dubai in 1 dag