Dubai top 10 / reisinfo / douane & invoeren

 home reisinfo vakantiefoto's video's linkscontact 

winkelen

luxe hotels

uitgaan

Bur Dubai

Dubai Creek & Deira

Arabische cultuur

sport

strand & water

projecten

attracties

reisinformatie

DUBAI REISINFORMATIE: DOUANE & INVOEREN
 

Wat mag niet?
Wie naar Dubai vliegt moet rekening houden met wat wl en niet ingevoerd mag worden.
De volgende items mogen niet ingevoerd worden:
- drugs
- vuurwapens
- pornografie
- publicaties die hartstochtelijk kussen, naaktheid, halfnaaktheid of drugsgebruik bevatten of die over Isral gaan.

 

Pas op met magazines
In Nederland zijn we heel wat gewend op het gebied van naaktheid en lijkt er vrijwel geen grens te zijn. Voor Dubai gelden er heel andere regels. Lectuur die wij niet als erotisch zien, zoals bijvoorbeeld een weekblad als Panorama voor mannen of de Viva voor vrouwen, kunnen bij het meenemen naar Dubai voor problemen zorgen vanwege de halfnaakte mensen die er afgebeeld kunnen staan. Bij ons heel normaal, voor de lokale autoriteiten is het verboden.

Medicijnen
Sommige medicijnen die bij ons voorgeschreven worden door artsen zijn in Dubai verboden en worden als drugs gezien met alle bijkomende problemen.
Zo vallen medicijnen waarin codene zit in Dubai in de categorie verboden drugs. Sommige voorgeschreven pijnstillers bevatten codene. Een doktersverklaring helpt niet om deze medicijnen wl mee te mogen nemen.

Sigaretten & tabak
Je mag per persoon 400 stuks sigaretten of 2 kilogram tabak invoeren. Sigaren mogen tot een waarde van AED. 3000 ingevoerd worden.

Drank
Per persoon mag er 4 liter sterke drank of wijn ingevoerd worden. Voor het aanschaffen van alcoholische dranken in Dubai zelf heb je een vergunning nodig. Voor toeristen is het daarom onmogelijk om (met uitzondering van horecagelegenheden) alcohol te kopen nadat de douane gepasseerd is.

Dubai startpagina Dubai tips zonkalender Dubai alles over Dubai weer & klimaat van Dubai ons cookiebeleid Dubai in 1 dag