Dubai top 10 / reisinfo / paspoort & visum

 home reisinfo vakantiefoto's video's linkscontact 

winkelen

luxe hotels

uitgaan

Bur Dubai

Dubai Creek & Deira

Arabische cultuur

sport

strand & water

projecten

attracties

reisinformatie

DUBAI REISINFORMATIE: PASPOORT & VISUM
 

Nederlanders & Belgen
Houders van een Nederlands of Belgisch paspoort hebben géén visum nodig om Dubai te bezoeken. Vroeger was dit wel het geval en moest je via een zogenaamde sponsor een visum regelen dat je op de luchthaven op kon pikken voordat je door de paspoortcontrole ging.
Met een paspoort dat nog 6 maanden geldig is krijg je een visa in de vorm van stempels in je paspoort voor 30 dagen. Dit gebeurt bij aankomst op de luchthaven en hier zijn géén kosten aan verbonden.

Wat volgens sommige bonnen een probleem kan vormen is als er stempels van Israel in je paspoort staan. Alles wat wijst naar een bezoek aan Israel in je paspoort of andere bagage als je het land in wilt zou ervoor zorgen dat je absoluut geweigerd wordt. Als je stempels van Israel in je huidige paspoort hebt staan en je persé naar de Verenigde Arabische Emiraten wilt reizen dan kun je het beste bij de ambassade vooraf vragen hoe de situatie is als je met een paspoort met Israëlische stempels af wilt reizen naar de Emiraten. Wij kunnen in dit geval niet uit eigen ervaring spreken.
 

Dubai startpagina Dubai tips zonkalender Dubai alles over Dubai weer & klimaat van Dubai ons cookiebeleid Dubai in 1 dag