Dubai top 10 / reisinfo / vervoer

 home reisinfo vakantiefoto's video's linkscontact 

winkelen

luxe hotels

uitgaan

Bur Dubai

Dubai Creek & Deira

Arabische cultuur

sport

strand & water

projecten

attracties

reisinformatie

DUBAI REISINFORMATIE: VERVOER
 

Vervoer in Dubai
De beste manier om je in Dubai te verplaatsen is per taxi. Deze zijn volop beschikbaar en relatief goedkoop. Een ritje binnen Deira of Bur Dubai kost je een paar euro, een rit van Dubai naar de Palmeilanden, Jebel Ali of de Mall of the Emirates kost je 15 tot 25 euro.
De taxiprijzen zijn gebaseerd op een starttarief + een vaste prijs per kilometer.

Bussen
Dubai heeft een goed busnetwerk. Het reizen per bus is een nog goedkoper alternatief voor de taxi. Voor actuele busschema's zie www.rta.ae
Er zijn ook busdiensten naar de andere Emiraten zoals Abu Dhabi, Al Ain en Sharjah. Deze bussen vertrekken vanaf de busstations in Deira en Bur Dubai.

Metro
De Dubai Metro bestaat uit twee drukgebruikte metrolijnen die de belangrijke plekken van Dubai met elkaar verbinden, waaronder Dubai International Airport. Dit is één van de modernste metronetwerken ter wereld en absoluut veilig.

Trein
Dubai kent geen treinnetwerk.

Tram
Dubai heeft sinds eind 2014 een eigen tram: de Dubai Tram. Deze wordt ingezet binnen het toeristengebied in het zuiden van Dubai (o.a. Dubai Marina en Jumeirah Beach)

Fietsen
Het aantal mensen die je in Dubai ziet fietsen is minimaal. Het verkeer is er niet op ingesteld en in de zomer is het veel te heet om buiten te fietsen. Sinds enige tijd heb je in Dubai een fietsverhuursysteem, waarbij je op verschillende plekken (o.a. Palm Jumeirah, Dubai Marina en Downtown Dubai) fietsen tegen betaling uit onbemande stations kunt halen.

Wandelen
Wie van wandelen houdt kan dat in de wintermaanden hier goed doen. Er zijn echter geen aparte wandelroutes in de vrije natuur. Wie een straat oversteekt moet er rekening mee houden dat zebrapaden niet gerespecteerd worden door automobilisten. Ze hebben eigenlijk alleen een functie om aan te geven waar je mag/moet oversteken.
Buiten lopen in de warmste maanden (juni tot en met september) is overdag bijna niet te doen door de hoge temperaturen (meestal boven de veertig graden) en de hoge relatieve luchtvochtigheid. Wie het in de zomer beu is om in de airconditioning te leven kan het beste 's avonds laat een wandeling maken.

Auto huren
In Dubai zijn er volop mogelijkheden om een auto te huren. Je kunt vooraf via internet reserveren of ter plaatse aan één van de balies van de autoverhuurders op het vliegveld een huurauto regelen. Wie zelf auto gaat rijden moet er rekening mee houden dat het verkeer zeer hectisch is en dat Dubai helaas bekend staat om het hoge aantal verkeersongelukken en (dodelijke) slachtoffers. Wie vooraf een auto wil reserveren voor Dubai kan dat onder andere via de Nederlandse site Holiday Cars doen. Deze site vergelijkt prijzen en aanbod van de grote autoverhuurders. Wie een auto huurt geniet in Dubai wél van ontzettend lage brandstofkosten. Benzine kost hier gemiddeld een derde van wat je bij ons betaalt.

Verkeer
Het verkeer in Dubai kan erg druk en hectisch zijn. Vooral tijdens de spits zijn files aan de  orde van de dag. De Sheikh Zayed Road is aan het eind van de middag vaak urenlang het podium voor veel fileleed en de nodige ongelukken. Veel verkeer gaat dan aan het einde van de werkdag uit de richting Jebel Ali naar het centrum van Dubai.
Een ander probleem dat zich op steeds meer plekken van Dubai voordoet is het tekort aan parkeerplaatsen. Vooral in Deira en Bur Dubai, waar je tegenwoordig vrijwel overal betaald moet parkeren, is het tekort aan parkeerplaatsen nijpend. Wie een hotel boekt en een auto huurt doet er goed aan vooraf te kijken wat de parkeermogelijkheden bij het hotel zijn.
Alcohol in het verkeer is uit den boze. Wie betrapt wordt met maar een spoortje alcohol kan rekenen op minimaal één nacht in de cel.
 

Dubai startpagina Dubai tips zonkalender Dubai alles over Dubai weer & klimaat van Dubai ons cookiebeleid Dubai in 1 dag