Dubai top 10 / reisinfo / zonkracht

 home reisinfo vakantiefoto's video's linkscontact 

winkelen

luxe hotels

uitgaan

Bur Dubai

Dubai Creek & Deira

Arabische cultuur

sport

strand & water

projecten

attracties

reisinformatie

DUBAI REISINFORMATIE: ZONKRACHT
 

De zon op volle kracht
Zelfs zonder een teer huidje is het oppassen geblazen in Dubai, want de zon is hier veel krachtiger dan bij ons. In de wintermaanden november tot en met januari is de maximale UV-index 6 tot 8, wat te vergelijken is met de krachtigste maanden tijdens de Nederlandse zomers.
In oktober, februari en maart is de maximale UV-index 8 tot 10, wat te vergelijken is met de Middellandse Zeekusten in de zomermaanden.
In de periode maart tot en met september kent Dubai een maximale UV-index van 11 (10+), wat het hoogst haalbare is. Mensen met een bleke huid die niet aan de zon gewend is kunnen bij een blootstelling van 10 tot 20 minuten in de volle zon al verbranden.

Zonnebrandcrèmes
Wie naar Dubai gaat moet een goede zonnebrandcrème gebruiken om zijn of haar huid te beschermen. In de zomermaanden is factor 20 of 30 het minimale, voor jonge kinderen moet je een sunblock (factor 50 of 60) gebruiken.
Omdat alle zonnebrandmiddelen in Dubai vrij duur zijn is het raadzaam om deze al van thuis mee te nemen. De exclusievere merken kunnen in Dubai echter wél goedkoper uitvallen.

Zonnebril
Een andere must is een zonnebril. Als je geregeld naar buiten gaat overdag is een zonnebril een bijna onmisbare accessoire. Mocht je hem vergeten zijn, er zijn genoeg winkels waar je zonnebrillen kunt kopen. De meeste merkbrillen zijn goedkoper dan bij ons.

Dubai startpagina Dubai tips zonkalender Dubai alles over Dubai weer & klimaat van Dubai ons cookiebeleid Dubai in 1 dag